Italfogyasztással és vásárlással kapcsolatos kutatás

részvételi szabályzat

|

kitöltési útmutató

Italfogyasztással és vásárlással kapcsolatos kutatás részvételi szabályzata

Általános feltételek

 

A KutatóCentrum Online Piackutató Kft. (székhelye: 1034 Budapest, Bécsi út 88-90 I. em 40., cégjegyzékszáma: 01-09-967900, adószáma: 23487912-2-41, a továbbiakban: KutatóCentrum) az italfogyasztással és vásárlással kapcsolatos kutatás szervezője, valamint a hozzá kapcsolódó ajándék biztosítója.

A kutatásban való részvételre és az ajándékra azok a természetes személyek jogosultak, akik megfelelnek a jelen szabályzatban foglaltaknak és megkapják a kutatocentrum@kutatocentrum.hu címről e-mailben érkező italfogyasztási szokásokról szóló kutatási meghívót, valamint emlékeztető leveleket, melyek a felmérés kérdőívének linkjét tartalmazzák és a Részvételi feltételek pontban feltüntetett követelményeknek megfelelően kitöltik a kérdőíveket.

A kutatásban nem vehetnek részt a KutatóCentrum munkavállalói illetve hozzátartozóik.

Részvételi feltételek:

 

A kutatásban azok a természetes személyek vehetnek részt, akik 18-65 évesek és havi rendszerességgel fogyasztanak valamilyen alkoholos italt. A megkérdezettnek ezen túl a következő feltételeknek kell megfelelnie: nem dolgozhat sem ő sem családtagja a következő területeken (hirdetésekkel foglalkozó, reklám vagy piackutató ügynökség; újság/folyóirat/rádió/Tv társaság hirdetési osztálya; élelmiszer gyártás vagy forgalmazás; üdítőitalok gyártása vagy forgalmazása; alkoholos italok gyártása vagy forgalmazása; hipermarket, szupermarket, vagy bármilyen egyéb élelmiszerüzletben; vendéglátóipar) és nem vehetett részt italokkal kapcsolatos felmérésben az elmúlt 3 hónapban.

A kutatásban résztvevőknek két hétig mindennap naplózni kell az italok fogyasztását és vásárlását, az utolsó naplózást követő második napon pedig egy zárókérdőívet kell megválaszolniuk. Sikeres kitöltőnek azok a válaszadók számítanak, akik 14 napig mindennap töltötték a kérdőívet és a végén a zárókérdőívet is kitöltik. A napi kérdőív megválaszolása 10-20 percet vesz igénybe, míg a zárókérdőív 25 perces.

Kérjük, őszintén és részletesen naplózzon; napi vagy zárókérdőív kihagyása, illetve nem valós/hihető adatok megadása kizárást von maga után.

A sikeres válaszadóknak – vagyis azoknak, akik 14 napig minden nap kitöltötték az aktuális napi kérdőívet és a végén a zárókérdőívet is megválaszolják – a KutatóCentrum 10.000 Ft-os eMAG online vásárlási kupont biztosít, ami a zárókérdőív megválaszolását követő 30 napon belül kerül kiküldésre e-mailben.

A kutatás és a hozzá kapcsolódó részvételi szabályzat:

 

A kutatásba történő jelentkezés folyamatos, mely 2020. augusztus 17-én kezdődik és 2020. október 11-én zárul.

A kutatás hullámainak időpontjai:

  1. hullám: 2020. szeptember 14. – 2020. szeptember 27.
  2. hullám: 2020. szeptember 28. – 2020. október 11.
  3. hullám: 2020. október 12. – 2020. október 25.

Adatkezelés:

 

A KutatóCentrum Online Piackutató Kft. (székhelye: 1034 Budapest, Bécsi út 88-90 I. em 40., cégjegyzékszáma: 01-09-967900, adószáma: 23487912-2-41), (a továbbiakban: Adatkezelő) az italfogyasztással és vásárlással kapcsolatos kutatás szervezője, valamint a hozzá kapcsolódó ajándék biztosítója.

A résztvevők naplókban és a zárókérdőívben adott válaszai összesítve kerülnek elemzésre. Kezelésük a személyes adatoktól elkülönítve történik.

A kutatás egy szűrőkérdőívvel indul, amely a válaszadó kutatás célcsoportjába történő illeszkedésének ellenőrzését szolgálja. Ekkor az alábbi adatok lekérdezésére kerül sor: nem, életkor, végzettség, internet használat, lakótelepülés, italfogyasztási szokások.

E kérdőívben személyes adatok megadására is szükség van, melyek a következők:
teljes név, e-mail cím, lakcím, telefonos elérhetőség. A kutatásban résztvevők adataira az általános adatkezelési elvek és feltételek vonatkoznak, melyek az alábbi oldalon érhetők el:
www.researchcenter.hu/adatkezeles

Ajándék:

 

A kutatásban résztvevő, a Részvétel feltételei pont minden követelményének megfelelő válaszadók 10 000 Ft értékű eMAG online, nem névre szóló vásárlási kuponra jogosultak.

Az ajándékok mindennemű adóvonzatát a KutatóCentrum állja.

A kitöltők értesítése és az ajándékok szállítása:

 

A sikeres kitöltők kötelesek együttműködni annak érdekében, hogy az ajándékok célba érkezésére sor kerülhessen. Ha ezen együttműködési kötelezettségüknek nem tesznek eleget és emiatt vagy az általuk megadott adatok pontatlansága vagy megváltozása miatt az ajándékok időben való átadása meghiúsul, úgy ezen körülmény a KutatóCentrum terhére nem értékelhető.

A sikeres kitöltők tudomásul veszik és elfogadják, hogy a 10 000 Ft értékű eMAG online, nem névre szóló vásárlási kupont csak és kizárólag arra az e-mail címre kapják meg a zárókérdőív megválaszolását követő 30 napon belül, amely e-mail címmel részt vettek a kutatásban.

A kupon célba jutását követően a KutatóCentrum reklamációt nem fogad el, továbbá a kuponkód nem rendeltetésszerű felhasználásáért felelősségre nem vonható.

Kijelentem, hogy a kutatásban való részvétel és az ajándékra való jogosultság feltételeit részletesen megismertem és teljes mértékben elfogadom, illetve betartom.

Kitöltési útmutató

Köszönjük, hogy elfogadta felkérésünket és részt vesz a KutatóCentrum kutatásában!

Az Ön feladata az lesz, hogy két hétig mindennap kitöltsön egy online kérdőívet, amelyben az adott nap ital fogyasztásával és vásárlásával kapcsolatban kérdezzük, az utolsó napi kitöltést követően pedig küldünk egy zárókérdőívet is. A napi kérdőív kitöltése 10-20 percet vesz igénybe, míg a zárókérdőív 25 perces.

A kutatás ideje alatt, mindennap e-mail üzenetben kap emlékeztetőt. A naplót mindennap egyszer, megszakítás nélkül a teljes napra vonatkozó alkalmakkal kell rögzíteni. Tehát nem lehet egy napot részletekben felvinni. Ezért javasoljuk, hogy minden nap végén (pl. este) szánjon 10-20 percet a kérdőívre, vagy másnap reggel rögzítse az előző napi fogyasztását, vásárlását. A kérdőívben az italvásárlással kapcsolatban is talál kérdéseket, melyeket akkor tud a legkönnyebben kitölteni, ha elteszi minden vásárlás blokkját Bármilyen ital fogyasztását (nem csak alkohol, pl. csapvíz, kávé, üdítők is!) kérjük rögzíteni.

Az összes olyan alkalomról kérdezni fogjuk, amikor

  1. valamilyen italt fogyasztott vagy
  2. ételt vagy italt vásárolt a nap folyamán

Italfogyasztási alkalom alatt azokat az időtartamokat értjük, amikor Ön egy vagy többféle italt fogyasztott egy konkrét helyszínen pl. otthon, a munkahelyén, étteremben stb.

Például:

1/ Reggel 7:00 és 7:30 között megittam egy csésze kávét és két deci vizet. Ez egy alkalom.

2/ A munkahelyemen 9:00 és 17:00 között folyamatosan kóláztam, megittam belőle 1,5 litert. Ebéd után megittam egy csésze kávét 13:00-kor. Délután 15:30-kor ittam egy narancslét. Ez három különböző alkalom. Kérjük, ezeket külön jelölje.

a. Coca-Cola fogyasztása
b. Kávé fogyasztása
c. Narancslé fogyasztása

 

3/ Este 20:00 és 23:00 között étteremben voltam, ahol megittam 5 üveg sört, 3 Jägermeister-t és egy üveg vizet. Ez egy alkalom.

Egy alkalmon belül egy italtípusból fogyaszthatott több különbözőt is (pl. az étteremben ivott egy 2,5 dl-es jegesteát meg egy 0,5l-est is vagy más ízesítésűt stb.) ez egy alkalomnak számít.

Minden italtípus kérdésblokkjának a végén lehet bejelölni, ha más félét is fogyasztott/vásárolt ugyanebből, ekkor újra megjelenik arra az italtípusra vonatkozó kérdésblokk (pl. első kitöltésnél kiválasztja a 2,5 dl-es jegesteát, majd a 0,5l-est).

A 14 napos sikeres naplózást követően egy újabb e-mailben küldjük a zárókérdőív linkjét, amelynek a kitöltése max. 25 percet vesz igénybe és amelynek a kitöltésére 2 nap áll rendelkezésére.

A sikeres kitöltőknek – tehát azoknak, akik 14 napig mindennap töltötték a kérdőívet és a végén a zárókérdőívet is kitöltik – a KutatóCentrum Kft. biztosítja a 10.000 Ft-os eMAG online, nem névre szóló vásárlási kupont, amit a zárókérdőív kitöltését követő 30 napon belül eljuttatunk az érintetteknek, de csak és kizárólag arra az email címre, amellyel részt vettek a kutatásban.

Fontos, hogy az összes kérdőívet ki kell töltenie, és nem hagyhat ki egyetlen napot sem, vagy a zárókérdőívet!

Kérjük, őszintén és részletesen naplózzon; napi vagy a zárókérdőív kihagyása, illetve nem valós/hihető adatok megadása kizárást von maga után!

Kezdőlap

Kapcsolat

Kapcsolatfelvétel

    Kérek részletes tájékoztatót az alábbi megvásárolható tanulmányokról:

    * Szükséges kitölteni. Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.